Parkour

I Vadum er vi så heldige at vi nede bag ved Vadum hallen har vores egen Parkour bane. I Vadum har vi et Parkour hold fra 0 – 4 klasse i Vadum.

Hvad er Parkour
Der findes ikke en bestemt definition af hvad parkour er. For selvom de fleste er enige om hvad det er og hvordan det ser ud, ændrer definitionens ordlyd hele tiden. Nogen vil kalde Parkour en sport eller disciplin, andre vil beskrive parkour som en livsstil.

Hvis man logger på wikipedia, finder man følgende definition: ”Parkour er en fysisk disciplin, hvor man ved at tilpasse sine bevægelser til miljøet man befinder sig i, skal passere enhver forhindring, der måtte ligge på ens vej”.

Den grundlæggende idé bag Parkour er at bevæge sig gennem omgivelserne i flow, som betyder at man kommer fra punkt A til B på den mest effektivt og hurtigst muligt måde, udelukkende ved brug af sin krop.

Parkour foregår oftest i bymiljøet i de større byer, bygninger, gelændere og vægge bliver brugt som fremdrift på en alternativ måde. Flere idrætsforeninger har deres egen Parkour bane på deres arealer.

Vi har pt ingen instruktører til Parkour holdet, men arbejder på højtryk på at få holdet op at stå igen.